سلام بر دوستان عزیز، در این مقاله تصمیم داریم ابتدا راجع به چگونگی غلبه بر انواع ترس در حین یادگیری زبان صحبت کرده و در ادامه راهکارهای کاربردی برای پیروزی در مقابله با آنها را به شما ارائه دهیم.
در روند یادگیری زبان انگلیسی و به طور کلی زبان دوم، کمتر کسی را میتوان یافت که در یادگیری با هیچ ترسی مواجه نشده باشد. مسلماً شما میتوانید به آنها پایان دهید، به روند یادگیری خود سرعت بخشید و از یادگیری لذت ببرید.
ترسهای متداولی که در این مسیر ممکن است با آن روبرو شوید:
- «من به اندازهی کافی روان صحبت نمیکنم.»
- «نمیتوانم منظورم را به خوبی برسانم.»
- «چرا پیشرفتی ندارم؟»
- «اگر صحبت کنم و اشتباه کنم دیگران مرا مسخره میکنند.»
اولین قدم برای مواجهه با هر ترسی، شناخت آن است؛ باید بفهمید که ترس شما ناشی از چه چیزی است:
- برخی از افراد ترس از صحبت کردن در میان جمع دارند (Glossophobia)
- بعضی از افراد ترس از صحبت با اشخاصی که نیتیو هستن دارند
- بعضی دیگر هم ترس از اشتباه کردن
بنابراین قدم اول لیست کردن و شناخت ترسها است، چرا که وقتی نوع آن را بشناسید آسانتر با آن روبهرو میشوید، اعتمادبهنفستان افزایش مییابد و میتوانید به راحتی با آن مقابله کنید. به طور کلی دو راهکار اصلی در پیش روی شما وجود دارد:
- آمادگی
- تمرین
برای بیان واضح تر به این مثال توجه کنید:
فکر کنید میخواهید نواختن پیانو را یاد بگیرید. اولین قدم این است با نتها آشنا شوید، محل قرارگیری هر نت را روی پیانو بدانید، باید قطعهای که میخواهید بنوازید را بشناسید، با سبکهای موسیقی آشنا شوید و …
حالا تصور کنید فردا قرار است در یک کنسرت قطعهای اجرا کنید. شما کاملاً با آن قطعه آشنایی دارید ولی هیچگونه تمرینی نداشتهاید. مسلماً این کار برای شما بسیار دلهرهآور و استرسزا خواهد بود و شما نمیدانید که بدون تمرین چگونه باید اجرا کنید.
در این گونه موارد اکثر افراد ابتدا آمادگی کسب کرده و به تمرین میپردازند. در موقع تمرین به نتها و به صفحهی پیانو نگاه کرده و اجرا میکنند.
گاهی هم به اشتباه کلیدی را میزنند و شاید بارها و بارها یک قطعه را تمرین کنند اما بعد از چند هفته این کار برایشان آسان خواهد شد و دیگر حتی به صفحهی پیانو، نگاه هم نخواهند کرد چرا که اکنون آن قطعه جزئی از وجودشان شده و در درون آنها قرار دارد.
حال سراغ بحث خود میرویم:
دقیقاً مثالی که گفته شد مشابه روند یادگیری زبان دوم است. شما ابتدا باید آمادگی کسب کنید. به این منظور بهترین راهکار برای کسب آمادگی و ارتقای اعتمادبهنفستان، ضبط صدا یا تصویرتان هنگام صحبت کردن است، یا حتی میتوانید جلوی آینده بایستید و با صدای بلند شروع به صحبت کردن کنید.
دیگر راهکارها:
- شما میتوانید زبان را با آنچه که دوست دارید مرتبط سازید که کمک بزرگی، به مقابله با ترس شما میکند.
- تعیین اهداف کوچک و خاص: باید تمرکز خود را بر روی اهداف کوچکتر قرار دهید. مثلاً: رسیدن به این هدف که قادر باشید خود را معرفی کنید یا به مدت پنج دقیقه مکالمه داشته باشید.
- برای ایجاد انگیزه و مشاهده ی پیشرفتتان دفتری تهیه کنید و راجع به روند یادگیری خود یادداشت تهیه کنید. کوچکترین پیشرفت را یادداشت کنید، به مرور خواهید دید که پیشرفت داشته اید.
- برای درک بهتر در هنگام مکالمات، عبارات کاربردی یاد بگیرید و یا حتی در حین مکالمه، می توانید از شخصی که با او در حال مکالمه هستید کمک بخواهید:
“Can you say it more slowly?”
“Can you use simpler words”
در کلام آخر این را همیشه به خاطر داشته باشید که شما تنها کسی نیستید که با این احساسات روبهرو شدهاید. این ترسها جزئی طبیعی از فرآیند یادگیری هستند به شرطی که شما آن را کنترل کنید نه آنکه این ترسها بر شما غلبه کنند. پس با اراده و با کمک گرفتن از این راهکارها پیش به سوی پیروزی بروید.
اگر شما هم تجربهای از اینگونه مسائل داشتهاید یا راهکار دیگری دارید، برای ما کامنت کنید.
سپاس از همراهیتان
سلام.من در حال زبان آموزی هستم اما مداما می ترسم که یاد نمیگیرم.موضوعات جدیدی رو که یاد میگیرم به دیگران توضیح میدم و تمرینات رو درست حل می کنم اما کلا توی این فکر هستم که تو نمی تونی زبان جدید رو یاد بگیری و ممکن نیست یه روزی توی این مسیر موفق بشی!!!همش فکر می کنم زبان جدید برای من دیر شده.
خیلی ممنونم. این ترس الان موضوع چند ساله ی منه در یادگیری انگلیسی که بالاخره باهاش روبرو شدم. همش در تلاشم که انگلیسی فکر کنم و بتونم از لغات جدید استفاده کنم. فعلا که در تلاشم و نتیجه ی مورد قبولی نگرفتم بعد از ۷ ماه … از راهکارهای شما هم استفاده میکنم. به امید موفقیت های بیشتر
دقیقا منم مثل شما فکر میکنم و خیلی آزاردهنده است برام.
سلام. اون چه که من از حرفای شما فهمیدم اینه که شما موفقیت هاتو نادیده می گیری. همون راهکار دفترچه یادداشت و نوشتن پیشرفت هاتون بسیار کمک کننده خواهد بود به علاوه واسه یادگیری هیچ چیز، هیچ وقت دیر نیست. فقط سه چیز خیلی مهمه: 1.تلاش 2.تلاش 3.تلاش
مطمعنم که نتیجه خواهید گرفت فقط خودتونو دست کم نگیرید 🙂
سلام. یکی از مسائلی که در یادگیری زبان با اون مواجه خواهید بود طولانی بودن روند یادگیریه بخصوص اگه در طول روز تایم کمی بزارین و اون تایم در طول زمان پیوسته نباشه! در این جور مواقع دو تا مورد هست یکی اینکه باید صبور باشید و دیگری اینکه شاید از روش های درستی در پروسه ی یادگیری استفاده نمی کنید.موفق باشید?
مطالب بسیار مفید و آموزنده ای بود.ممنون از شما
خواهش می کنم. امیدوارم همیشه مطالب برای شما همراهان عزیز مفید واقع شود.
بهترین راه برای شروع کردن یادگیری زبان چیه
جواب سوالتون مفصل هست. امیدوارم در پست های بعدی جوابگوی این سوال باشم.
سلام .ممنون از همه لطف و انرژیتون?
خواهش میکنم. موفق باشید?
خیلی خوشحالم که با دیدگاه علمی و کاربردی شما ازین طریق آشنا شدم. بسیار مطلب مفیدی بود. تبریک میگم
سلام و درود. پاینده باشید?
سلام وعرض خسته نباشید
خیلی خیلی عالی بود کلی استفاده کردم بازهم ازین دسته مطالب لطفا اشتراک گذاری کنید???
سلام. ممنون از همراهی شما 🙂
تشکر مفید بودش?
لطفا بازهم مطالبی با این سبک قرار بدید.??
واقعا درک و تلاش برای غلبه بر ترسهایی که زبانآموزا چه قبل و چه حین یادگیری زبان دارن خیلی میتونه به پیشرفتشون کمک کنه و حتی مدرس هم باید به خوبی از این موضوع آگاه باشه،خیلی خوشحالم که به این موضوع پرداختی و راهحلهای عالی ارائه دادی.
خواهش می کنم. خوشحالم که این مقاله برای شما مفید واقع شده است
سلام.
خیلی خوب نوشته بودی عزیزم…?????
سلام ممنون از مقاله جالبتون که فکر کنم مشکل اکثر ما هست ترس من از اینه که حس میکنم هرچقدر هم که زبان میخونم تموم نمیشه و بازم با کلمات و عبارات زیادی روبرو میشم که اصلا نمیفهممشون و هرچی میخونم بازم در مواجهه با یک متن جدید دلهره دارم.مشکل دیگه هم اینه که من شاید نسبتا زبان و متوجه بشم ولی واقعا صحبت کردن برام سخته و نمیتونم تمرین هم بکنم چون کلا ادم خیلی کم حرفی هستم و اصلا نمیدونم بخصوص و قتی میخوام انگلیسی حرف بزنم چی باید بگم
سلام. به نظرم به این فکر کنید که در زبان مادری ما که فارسی هست هم گاها ما به کلماتی برخورد می کنیم که آن ها را نمی فهمیم یا جدید هستند. راه حل این مشکل زبان آموزان این است که اول با این فکر منفی مقابله کنند و کم کم ذهنشان رو به سمت افکار + سوق بدهند! در خصوص صحبت کردن هم تعداد زیادی تکنیک وجود دارد. به این توجه کنید که صحبت کردن به زبان اول را چطور یاد گرفته اید؟ پاسخ این است که بسیار زیاد در معرض آن بوده ایم.
یک کودک نوپا با دقت گوش میدهد و بعد کم کم شروع به تقلید می کند و به علاوه میزان گیرایی یک کودک بسیار بیشتر از یک بزرگسال است. بطور خلاصه اینکه از جهاتی میشود یادگیری زبان انگلیسی را با زبان مادری مقایسه کرد و به راهکارهای بسیار زیادی رسید. امیدوارم پاسخ سوال خود را گرفته باشید 🙂
بسیار عالی و مفید و کاربردی ممنون از مطالب خوبتون