داشتن مهارت Reading (خواندن) قوی به شما قدرت تجزیه و تحلیل میدهد و زمانی که به طور مداوم بر درک مطلب و بهبود آن کار میکنید، میتوانید توانایی خود را برای برقراری ارتباط مؤثر توسعه دهید. درک مطلب به عنوان یک مهارت در بسیاری از موارد، هم در زندگی شخصی و هم شغلی موثر خواهد بود.
افراد زیادی در مهارت خواندن مشکل دارند. خوب خواندن نیاز به زمان، صبر و تمرین دارد! مهمترین چیزی که باید بفهمید هدفتان از مطالعه است، هنگامی که هدف را مشخص کردید، میتوانید روی تکنیکهای تقویتی، تمرکز کنید.
مهارت Reading و درک مطلب چیست؟
مهارت Reading توانایی است که به ظرفیت فرد برای خواندن، درک، تفسیر و رمزگشایی زبان نوشتاری و متون مربوط میشود. به علاوه مهارت خواندن برای درک و پاسخ به ارتباطات نوشتاری مانند ایمیل، پیام، نامه و سایر پیامهای نوشتاری کاربرد دارد.
توانایی درک آنچه میخوانید تعریف سادهای برای درک مطلب است. تسلط، توانایی رمزگشایی واژگان جدید و استفاده از سرنخهای متن برای شناسایی ویژگیهای کلیدی، همگی مؤلفههای درک مطلب محسوب میشوند.
11 راهکار طلایی برای تقویت مهارت Reading
راههای مختلفی وجود دارد که از طریق آنها میتوان مهارت Reading خود را بهبود دهید. در ادامه با راهکارهای طلایی و کاربردی همراه شما هستیم:
- هر روز زمانی را برای مطالعه اختصاص دهید
توسعهی مهارت خواندن نیازمند تمرین است؛ هر چه بیشتر بخوانید، درک مطلب آسانتر میشود. حداقل 15-30 دقیقه مطالعه در روز، تفاوت بزرگی ایجاد خواهد کرد. اگر بهبود مهارتهای اولیه برایتان اهمیت دارد، در زمینهای که علاقهمند هستید، مطلب بخوانید. بازخوانی مواردی که قبلاً مطالعه داشتهاید نیز میتواند اعتماد به نفستان را تقویت کند.
- هدفگذاری کنید
با هدفگذاری درخصوص روند مطالعه، دایره لغات گستردهتری ایجاد میکنید، درک عمیقتری از متون مختلف به دست میآورید، توانایی خود را برای ایجاد ارتباط بین مطالبی که میخوانید و دیدگاهها و ایدههای خود توسعه میدهید. همزمان با افزایش دایره لغات خود را با کلمات و عبارات، سطح دشواری متنها را نیز افزایش دهید.
هدف شما از مطالعه بر نحوهی مطالعهیتان تأثیر میگذارد. به عنوان مثال، خواندن یک داستان برای کلاس، از خواندن آن برای لذت شخصی متفاوت است زیرا در مورد اول از شما انتظار میرود که متن را فهمیده و به خاطر بسپارید اما در مورد دوم هدف از خواندن لذت بردن از آن است.
- خلاصهنویسی کنید
خلاصه کردن شما را مجبور میکند تا جزئیات خاص و موضوعات اصلی را با کلمات خود و از دیدگاه منحصر به فرد خود به خاطر بسپارید. ممکن است سعی کنید با به اشتراک گذاشتن اطلاعات با یک دوست، آنچه را که میخوانید به صورت شفاهی خلاصه کنید یا یک خلاصه کوتاه بنویسید تا در حفظ و درک آنچه میخوانید به شما کمک کند.
- نوع متن را درک کنید
مطمئن شوید که نوع متن را درک کردهاید. از خود بپرسید: چه نوع اثری را میخوانم؟ آیا این متن مانند روزنامه، کتاب درسی یا کتابچه راهنما مبتنی بر اطلاعات است؟ یا بیشتر مانند رمان و داستان کوتاه محتوای خلاقانه و هنری دارد؟
- متن را پیش از مطالعه Scan کنید
صرف نظر از هدف شما از مطالعه کردن، چند دقیقه نگاه کردن به متن بسیار مفید است. بررسی کنید و ببینید که جملات چگونه نوشته و ارائه شدهاند.
- بلند بخوانید
بلندخوانی مهارت Reading را بهبود میبخشد، زیرا در این روش شما از دو طریق با متن درگیر میشوید: با چشمهایتان، وقتی به کلمات نگاه میکنید و با گوشهایتان وقتی به آنها گوش میدهید. به علاوه این روش به تقویت تلفظ نیز کمک میکند.
- حدس بزنید
سعی کنید معنی کلمات جدید را حدس بزنید. وقتی به کلمهای میرسید که معنای آن را نمیدانید، فوراً سراغ دیکشنری نروید در عوض، معنای کلمه را بر اساس سایر کلمات حدس بزنید.
- یادداشتبرداری کنید
توصیه میکنیم برای مطالعهی فعالانه با درکی در سطح عمیق، از کلمات ناآشنای متن یادداشت بردارید. با استفاده از دیکشنری معنایشان را پیدا کرده و پس از گذشت چند روز مرور و مطالعه کنید.
- محیطی مناسب برای مطالعه انتخاب کنید
اگر میخواهید روی مطالعه تمرکز داشته باشید، از تلویزیون، موسیقی، تلفن، کامپیوتر و هر آنچه حواستان را پرت میکند، فاصله بگیرید. عوامل حواسپرتی تمرکز را دشوار، مطالعه را طولانی و باعث ناامیدی میشوند. در صورت امکان، مطالعه را در مکانی آرام و پر نور با میز و صندلی راحت امتحان کنید.
- پیشرفت خود را ثبت کنید
روند و میزان مطالعهی خود را ثبت کنید. دیدن اینکه در طول زمان چقدر پیشرفت داشتهاید شما را تشویق میکند که به مسیر خود قویتر ادامه دهید.
- طیف گسترده از موضوعات را بخوانید
خواندن طیف گستردهای از مطالب به خواننده کمک میکند تا با سرعت بیشتر نوع متن را تشخیص دهد و حدس بزند، برای چه کسی و چرا نوشته شده است. این امر به شما کمک میکند علاوه بر بهبود درک مطلب، مطالعهای کارآمدتر داشته باشد.
جمعبندی
مهارت Reading یکی از چهار مهارت اصلی در یادگیری زبان انگلیسی است. شما با رعایت برخی نکات و به کارگیری راهکارهای مطرح شده میتوانید این مهارت را توسعه داده و پیشرفت کنید. به نظر شما “هدفگذاری” به چه میزان در بهبود این مهارت کمککننده خواهد بود؟
Source
indeed, cambridgeenglish, wikihow