درود بر همراهان عزیز؛ ایجاد وقفه در یادگیری زبان میتواند مفید باشد، اما گاهی یک استراحت کوتاه به مدت دو هفته به ماهها و سالها وقفه تبدیل میشود و قبل از اینکه متوجه شوید تقریبا همهی مطالبی که یاد گرفته بودید را فراموش میکنید. به عبارت دیگر میتوان گفت وقفهی طولانی در حین مطالعه تاثیرات مخربی بر روند یادگیری زبانآموزان دارد.
7 راهکار برای بازگشت به مطالعه پس از ایجاد وقفه طولانی
ایجاد وقفه در یادگیری میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، ممکن است یادگیری را برای تمرکز بر زبان دیگر کنار گذاشته باشید یا از نظر زمانی شلوغ شده و محدودیت دارید یا از نظر فکری خسته شدهاید؛ اما اکنون وقت آن است که کمی عشق و توجه نسبت به روند یادگیری و مطالعهی خود صرف کنید.
احتمالا بازگشت و شروع دوباره پس از یک وقفه طولانی حتی ترسناکتر از زمانی که برای اولین بار یادگیری را شروع کردهاید، به نظر میرسد، بنابراین در ادامه راههایی جهت آسانتر شدن این فرآیند به شما معرفی میکنیم:
- مرور کنید
وقتیکه مجددا به مطالعه زبان بازمیگردید، از میزان اطلاعاتی که از قبل به یاد دارید شگفتزده خواهید شد. در حالیکه زبان انگلیسی مبتدی برای شما خیلی آسان به نظر میرسد، مرور مطالب به تقویت مفاهیم پایه، یادگیری گرامر و واژگان پیشرفتهتر کمک خواهد کرد.
در هنگام مرور برای دورهی سریع مطالب، وسوسه میشوید اما وقت بیشتری بگذارید. شما قطعا سریعتر از زمانی که یک مبتدی بودید، پیش خواهید رفت. با انجام این مرور قرار است اطلاعات را مرور، حفظ و تقویت کنید نه اینکه فقط سرسری نگاهی به آنها بیاندازید.
- مطالعه کنید
پس از یک وقفه طولانی باید با تمرینات کوتاه اما منظم شروع کنید. هر روز زمانی را به مطالعه اختصاص دهید تا بتوانید هر چه سریعتر به سطح قبلی خود بازگردید. هنگامی که به سطح قبلی خود بازگشتید، میتوانید ادامهی مطالعهیتان را با سرعت بیشتر و به صورت فشرده پیش ببرید اما همچنان از تعهد به انجام تمرین روزانه غافل نشوید.
- صحبت کنید
به دلیل وقفهی ایجاد شده مهارت صحبت کردنتان به روز نیست اما بهترین راهکار، همین تمرین و صحبت کردن دوباره است حتی اگر در به خاطر سپردن کلمات مشکل دارید یا احساس میکنید، کار بیهودهای انجام میدهید. صحبت کردن راهی عالی برای پاک کردن واژگان غیرکاربردی یا به اصطلاح روغنکاری گرامر خواهد بود.
- درگیر شوید
برای یافتن یک پارتنر نیتیو که مایل است صبورانه با شما به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کند، درنگ نکنید. البته در این پروسه همراه شدن با یک معلم مفیدتر خواهد بود. یک معلم میتواند به شما کمک کند تا سریعتر پیشرفت کنید و جنبههای پیشرفتهتر زبان را بیاموزید.
- رو به جلو حرکت کنید
یک وقفه زبانی طولانی مدت فقط برای یک شب شروع میشود سپس شب بعد متوجه میشوید که خیلی خسته هستید و این موضوع هر روز درحال تکرار شدن است تا اینکه ناگهان دیگر نمیتوانید آخرین باری را که برای مطالعه وقت گذاشتهاید را به یاد بیاورید.
برای جلوگیری از تکرار این اتفاق، یک مسیر ایمن ایجاد کنید که شما را در مسیر درست نگه میدارد و باعث میشود خودتان را به جلو هل دهید. برنامهای تنظیم کنید که در آن هر روز در زمان مشخصی مطالعه کنید. یک پارتنر زبانی پیدا کنید. نقاط ضعف خود را مشخص کنید و عادات مطالعهی خود را تغییر دهید.
- اهدافتان را به یاد آورید
چرا شروع به یادگیری زبان کردید؟ یادگیری زبان نیاز به انگیزه دارد، پس با یادآوری اهدافتان شروع کنید. اهمیتی ندارد که اهداف شما جدی یا غیرعادی هستند مهم این است که آنها برای شما اهمیت دارند و شما را برای جدی گرفتن پروسهی یادگیری تشویق میکنند.
- جشن بگیرید
پیشرفت اولیه را جشن بگیرید. برای بالا نگه داشتن سطح انگیزه، فکر کردن به پیشرفتی که داشتهاید مهم است. حتی بهتر است یک جایزه کوچک مانند خوردن بستنی موردعلاقهتان به خود هدیه دهید.
ارتباط میان ایجاد وقفه و شکافهای یادگیری
یکی از عوامل ایجاد وقفه، بروز شکاف در پروسهی یادگیری است که باعث دوری زبانآموزان از روند مطالعه خواهد شد. این شکاف میتواند موجب اثرات جزئی یا قابلتوجه شود. در نوع شکاف جزیی فرد با کمی انگیزه دادن به روند سابق باز میگردد اما برای نوع دیگر زحمت بیشتری جهت جبران نیاز داریم.
زبانآموزانی که دچار شکاف یادگیری میشوند، اغلب زمان صحبت کردن در کلاس مردد هستند، بهویژه زمانی که میدانند نسبت به مابقی همکلاسهای خود عقب ماندهاند. به همین دلیل، کمک گرفتن از معلم، مفیدترین راه برای از بین بردن این شکافها به شمار میآید.
در ادامه 4 عامل اصلی که بر بروز شکاف یادگیری موثر هستند را با یکدیگر بررسی میکنیم:
- شکاف دانشی: زبانآموزان اطلاعات صحیح را نمیدانند یا در معرض اطلاعات درست قرار نگرفتهاند؛ مثلا در حین مطالعه موضوعی را انتخاب میکنند که به نسبت استعدادهایشان متناسب نیست یا شرایط آنها به نحوی پیش میرود که نمیتوانند بر آن موضوع تمرکز کنند.
- شکاف انگیزشی: گاهی اوقات زبانآموزان هم دانش و هم مهارت دارند اما نیاز به کسب نگرش جدید و انگیزه در آنها حس میشود. ممکن است آنها به دلیل فشار ذهنی یا همسالان خود انگیزه نداشته باشند.
- شکاف محیطی: گاهی به دلایل شخصی و محیطی، زبانآموزان به سختی قادر هستند به ابزار مناسب، مطالعهی مطالب و همراهی راهنمایی خوب دسترسی داشته باشند.
- شکاف ارتباطی: گاهی اوقات این شکافها به دلیل عدم شکلگیری ارتباط مناسب میان معلم و یادگیرنده ایجاد میشود. رابطه بین دو طرف و روشهای یادگیری موثر جهت پر کردن شکافها کمک کننده خواهد بود.
آیا ایجاد هر نوع وقفه در روند یادگیری مخرب است؟
وقفه کوتاه برای یادگیری زبان کاملا مفید است. یادگیری زبان را مانند غذا خوردن تصور کنید که برای هضم محتوا به زمان نیاز دارید. به جای اینکه سختتر مطالعه کنید، هوشمندانه مطالعه کنید؛ اگر مایلید مطالعهای موثر داشته باشید باید نسبت به نحوهی عملکرد مغز آگاهی پیدا کنید.
اول از همه، باید بدانید که 25 دقیقه دورهی طلایی برای تمرکز ذهنی است. شما در این زمان به بهترین شکل یاد خواهید گرفت، بنابراین باید قبل از شروع و تمرکز بر یک موضوع جدید، 5 تا 10 دقیقه برای آرام کردن مغز خود صرف کنید.
سپس اطلاعات جدید را به طور کامل بخوانید و مرور کنید و برای فکر کردن و تجزیه و تحلیل آنها وقت صرف کنید. تحقیقات نشان میدهد که استراحتهای هدفمند (بین 5 تا 60 دقیقه) برای شاداب کردن مغز و بدن، افزایش انرژی، بهرهوری و توانایی تمرکز بسیار موثر است. به خاطر داشته باشید که شبکههای اجتماعی به عنوان یک وقفه هدفمند مناسب نیستند.
در عوض، به دنبال فعالیتهایی باشید که به ذهن شما استراحت داده و به شما اجازه میدهند بهتر نفس بکشید، بخندید و بدن خود را حرکت دهید. ایدههایی برای استراحتهای هدفمند و انرژیزا:
- ارتباط گرفتن با طبیعت
- انجام مدیتیشن
- قدم زدن
- چرت زدن به مدت 15 الی 20 دقیقه
- دوش گرفتن
- داشتن تنفس عمیق
- رویاپردازی
- سازماندهی و مرتب کردن فضای مطالعه
- گوش دادن به موسیقی
- خوردن میان وعدهای سالم
- بخندید
- منظرهی پیش روی خود را تغییر دهید، برخیزید و کمی پیادهروی کنید
- بدن شما در اثر نشستنهای متوالی در یک حالت خاص دچار تنش میشود، بنابراین در زمان وقفه کوتاه گردن، کمر، بازوها و مچ دست خود را بکشید
جمعبندی نهایی
بهطور کلی ایجاد وقفه در حین یادگیری کار نادرستی نیست، بلکه به ذهن کمک میکند خود را رفرش کرده و عملکردش بهبود پیدا کند اما این موضوع در زمانی صدق میکند که این وقفه طولانی مدت نباشد. شما میتوانید با استفاده از راهکارهای ارائه شده، بهتر و سریعتر به روند سابق خود بازگردید و با انجام فعالیتهای انرژیزا در زمان وقفههای کوتاه، عملکرد مغز خود را بهبود بخشید.
Source
این مقاله از ترجمه و تالیف محتوای وبسایتهای زیر گردآوری شده است:
krseducation, blog.busuu, listenandlearnusa, optilingo, quora, wordsworthelt, sphero, krseducation